Nourishing by nature

Onze

organisatie

FrieslandCampina is een van de grootste zuivelondernemingen in de wereld, met een coöperatieve traditie van 150 jaar.

De leden-melkveehouders in Nederland, Duitsland en België zijn via Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. voor 100 procent eigenaar van Koninklijke FrieslandCampina N.V. Alle leden-melkveehouders zijn zelfstandige ondernemers.

De historie
van FrieslandCampina

Ontdek 150 jaar geschiedenis

Leden-
melkveehouders

Leden-melkveehouders (16.995)

Zuivelcoöperatie

Leden-melkveehouders (16.995)

Districten (14)

Ledenraad (140)

Bestuur (9)

FrieslandCampina

Algemene vergadering aandeelhouders (210)

Raad van commissarissen (13)

Executive board (4)

Food & Beverage

FrieslandCampina Food & Beverage voorziet consumenten wereldwijd van dagelijkse zuivelproducten zoals melk, yoghurt, gecondenseerde melk, zuiveldranken, kaas, boter en room. De business group Food & Beverage richt zich daarbij op het consumenten- (B2C) en professionele (B2B) kanaal.

Specialised Nutrition

FrieslandCampina Specialised Nutrition biedt zuivelproducten aan voor specifieke groepen consumenten. Dat varieert van kindervoeding tot voeding voor volwassenen met specifieke wensen en behoeften in verschillende levensfasen. Deze business group is actief in verschillende landen in Azië, Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

Ingredients

FrieslandCampina Ingredients is de ideale partner voor merken en producenten die zich willen onderscheiden met voeding, gezondheid en welzijn voor consumenten in alle fasen van het leven. Ingredients richt zich vooral op het jonge leven door het produceren van ingrediënten voor kindervoeding en biedt specifieke innovaties en toepassingen voor volwassenen op het gebied van medische voeding en sportvoeding.

Trading

FrieslandCampina Trading houdt zich bezig met de verkoop en sourcing van basiszuivelproducten voor zowel interne als business-to-business klanten. Het productenpakket omvat kaas, boter, melkpoeder en vloeibare producten zoals rauwe melk, room, magere melk of melkconcentraat. FrieslandCampina Trading beperkt ook het risico van FrieslandCampina's grondstofprijzen voor zuivel door het afdekken van de vet- en eiwitposities van de onderneming.

Daarnaast gebruikt de business group haar kennis over ontwikkelingen op de zuivelmarkt om de valorisatie van FrieslandCampina's ledenmelk en de benutting van haar productiefaciliteiten te optimaliseren.

De historie
van FrieslandCampina

1871

Negen boeren nemen een kaasfabriek over in de Wieringerwaard

1880

Oprichting van de eerste zuivelcoöperaties

1913

Oprichting van Coöperatieve Condensfabriek (CCF) in Leeuwarden

1926

Oprichting van De Meijerij Veghel / 

De Melkindustrie Veghel (DMV)

1965

Oprichting van Coberco in Zutphen

1989

Fusie van DMV Campina en
Melkunie Holland, oprichting van Campina Melkunie

1997

Fusie van Coberco, Friesland Dairy Foods, De Zuid-Oost-Hoek en De Twee Provinciën

2004

Friesland Foods krijgt het predicaat Koninklijk ter gelegenheid van zijn
125e verjaardag

2008

Fusie van Friesland Foods en Campina, 

oprichting van FrieslandCampina