Nourishing by nature

Innovatie

inspelen op behoeften

De kennis en kunde van onze medewerkers, onze ervaring en de huidige technologie zorgen ervoor dat we innovaties in de hele productieketen tot stand kunnen brengen.

Wat is belangrijk voor de consument? Of voor onze industriële afnemers? Met welke maatschappelijke inzichten hebben we van doen? FrieslandCampina heeft experts op het gebied van voedingskunde, melkcomponenten, procestechnologie, producten, verpakkingen, duurzaamheid en melkveehouderij.

Productieprocessen verduurzamen

Productieprocessen die minder energie verbruiken, het ontwikkelen van duurzame verpakkingen, het inzichtelijk maken van oplossingen voor het verlagen van de ecologische voetafdruk van de melkveehouderij: de medewerkers van het Innovation Centre in Wageningen leveren een belangrijke bijdrage aan het verduurzamen van de zuivelketen. 


Daarnaast werken zij samen met medewerkers uit de business groups aan nieuwe producten en variaties op producten, zo nauw mogelijk aansluitend op de wensen en behoeften van consumenten en afnemers. De uitgangspunten van nourishing by nature zijn daarin leidend. Zo komen we tot voeding waarin al het goede van melk optimaal tot zijn recht komt.

Recente
innovaties

Vivinal Milk Fat
Globule Membrane

Ingrediënt voor kindervoeding

Friso Prestige Organic

Biologische kindervoeding Hongkong

Fristi MilkyPap

Betaalbare kindervoeding Nigeria

BiotisTM immunity

Ingrediënt voor ouderenvoeding

Valess Italiaanse kruiden

Vleesvervanger 
Nederland

Landliebe kaasdippers

Kaassnack 

Duitsland

FrieslandCampina zoekt samenwerking met bedrijven die onze innovatieprocessen kunnen ondersteunen en versnellen, want open innovatie leidt tot vruchtbare uitkomsten