Koninklijke FrieslandCampina N.V.

Stationsplein 4, 3818 LE Amersfoort


T +31 33 713 3333

www.frieslandcampina.com

Mei 2021

Uitgave van Corporate Communication

Elke dag voorziet Koninklijke FrieslandCampina miljoenen consumenten verspreid over de wereld van zuivelproducten met waardevolle voedingsstoffen uit melk

Met een jaaromzet van 11,1 miljard euro behoort FrieslandCampina tot een van de grootste zuivelondernemingen in de wereld.


FrieslandCampina produceert en verkoopt consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in een groot aantal Europese landen, in Azië en in Afrika via eigen dochterondernemingen. Daarnaast worden vanuit Nederland wereldwijd zuivelproducten geëxporteerd. Ook worden producten geleverd aan professionele afnemers, waaronder room- en boterproducten aan bakkerijen en horecabedrijven. FrieslandCampina verkoopt wereldwijd ingrediënten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector.


FrieslandCampina heeft vestigingen in 38 landen met 23.877 medewerkers. De producten van FrieslandCampina vinden hun weg naar meer dan 100 landen. Het centrale kantoor van de onderneming is gevestigd in Amersfoort. De activiteiten van FrieslandCampina zijn onderverdeeld in vier marktgeoriënteerde business groups: Food & Beverage, Specialised Nutrition, Trading en Ingredients


De vennootschap is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., met 16.995 ledenmelkveehouders in Nederland, Duitsland en België een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld.